6,15% е избирателната активност до 10 ч. в Нова Загора
Избори за кмет се провеждат днес в община Нова Загора. Предсрочните избори идват след преждевременната смърт през пролетта на кмета Николай Грозев. За кметската надпревара се борят четирима кандидати от различни партии, коалиции и инициативни комитети.

Право на глас в община Нова Загора имат 29 922 избиратели. Те са разпределени в 63 секции

От които секции 44 секции ще гласуват машинно, останалите гласуват с хартиени бюлетини.

Изборният ден започва в 07.00 часа и завършва в 20.00 часа.

В община Ракитово днес се провеждат частични избори за кмет. Екипи на полицията ще следят за нормалното протичане на изборния ден.

Двама учители и двама представители на частния бизнес ще се борят за кметски пост на родопската община.

Полицията във Велинград е осигурила допълнителни полицейски екипи в град Ракитово, в Костандово и село Дорково, за да не се допускат нарушения на изборния процес. До този момент не са регистрирани сериозни нарушения с изключение на незаконен билборд на един от кандидатите, поставен върху публична общинска собственост. С решение на общинската избирателна комисия агитационното съоръжение бе премахнато преди дни.

Очаква се днес избирателната активност да достигне 50 процента.

Спецакция за купуване на гласове в община Нова Загора

До предсрочните избори се стигна след кончината на досегашния кмет Костадин Холянов, който преди това бе разследван и отстранен заради конфликт на интереси.

В село Златна Панега, община Ябланица, 656 гласоподаватели ще определят своя кмет с частични местни избори между трима кандидати.

Те са Галин Георгиев от коалиция „Демократична България" - Обединение, Румен Илиев от ДПС и Тихомир Трифонов от ГЕРБ. 

Изборният ден започна нормално за всички 63 секции на територията на община Нова Загора.  Гласува се с машини, като в 19 от избирателните секции с под 300 души, гласуването е на хартиена бюлетина. Общият брой избиратели в Община Нова Загора е 29 992-ма. 6,15% е избирателната активност до 10 ч. сутринта.
БГНЕС