„Бързи, смели, сръчни” в община „Тунджа”
„Бързи, смели, сръчни” в община „Тунджа” / netinfo

 

Щафетно състезание за учениците от I - IV клас за купата на община “Тунджа”- 2012 се е провело в спортна зала „Диана” на 28 ноември. Участие в спортната надпревара са взели над сто и петдесет деца от осем училища на община „Твърдица” в две възрастови групи - смесени отбори от І-ІІ клас и от ІІІ-ІV клас.

Щафетата беше изключително оспорвана с много добре подготвени от своите преподаватели състезатели, съобщават от общинския пресцентър.

При обобщаване на резултатите в  крайното класиране, отборите на с. Веселиново и с. Бояджик са излезли с равен  брой точки. При повторното щафетно бягане за излъчване на носителя на Купата, се е получило отново равенство. Поради това организаторите на щафетата са присъдили две първи места за малчуганите от Веселиново и Бояджик, които са станали и носители на Купата на община „Тунджа”. Трети е останал отборът на с. Скалица. Грамоти за участие са получили и отборите на селата от Кукорево, Завой, Крумово, Ботево и Дражево.

Наградите е връчил заместник-кметът на общината Станчо Ставрев.  Всички отбори са получили и по девет топки за игра, осигурени от община „Тунджа”.