Болярово отбеляза празника на СОУ „Д-р Петър Берон”
Болярово отбеляза празника на СОУ „Д-р Петър Берон” / Общински пресцентър Болярово

 

С различни прояви в Болярово бе отбелязан празникът на училището, носещо името на видния възрожденец д-р Петър Берон. Кулминацията на тържествата бе на 21 март, като преди това бяха проведени конкурс за рисунка под надслов „България - древна и млада”, турнир по шахмат, лекоатлетически крос.

На 21 март учители и ученици поднесоха венци пред паметника на загиналите през войните и паметната плоча на просветителя Куарти Дражев. След което в салона на читалище „Възраждане” започна празнична програма. Гости на тържеството бяха учители, ученици и официални лица от Турция, начело с кмета на община Кофчаз Нури Чалъшкан.

С присъствието си уважиха празника също кметът на община Болярово Христо Христов, заместник-кметът Нина Терзиева, секретарят на общината Мария Чанева, общински съветници, кметове и кметски наместници, общественици, както и директорът на ОУ „Стефан Караджа” Димитър Дичев.

Освен много песни и танци, присъстващите видяха и изработения от учениците зрелостници филм на тема „Ние и училището през годините”, бе показан и филм за гостуването в Турция на ученици от Болярово.