Сливен
Сливен / Дарик Сливен
Засилено полицейско присъствие на територията на ОД на МВР-Сливен по време на акция „Абитуриент”. Всички случаи на неправилен превоз ще бъдат заснети и санкционирани
 
Продължават операциите по контрол и пътна безопасност на територията на областта. Създадена е организация за завишен контрол на  по-голяма част от пътните участъци и особено на местата с повишена концентрация на пътни произшествия  в региона. Контролът е  по отношение на неправоспособните водачи, спазване  ограничението на скоростта, както и употребата на алкохол и наркотици.
 
От 14 до 20  май екипи на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2516 моторни превозни средства и 2805 лица. Полицейските служители са констатирали 1467 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

С мобилни и стационарни камари в областта са установени 532 нарушения на скоростните режими. Стационарната камера на изхода на град Нова Загора е заснела 126 нарушения, със специалната камера, пригодена за нощен режим на работа, са заснети 188 нарушения. С останалите технически средства, разпределени в районните управления са установени – Нова Загора-10, Котел- 46, Твърдица-42, Сливен 120. За седмицата са издадени 482 електронни фиша.
За други нарушения са съставени 819 фиша. Актовете са 94.

За неправоспособност са съставени 8 акта. 4 водач е  санкциониран за управление след употреба на алкохол. 2 са установени да управляват след употреба на наркотици.

Иззети са 17 свидетелства за управление на МПС, от които 5 за неплатени глоби, 4 за алкохол, 6 за липса на застраховка Гражданска отговорност и 2 за употреба на наркотици.
 
През изминалата седмица на територията на МВР-Сливен бе осъществена полицейска операция по линия на TISPOL за контрол на товарните автомобили и автобусите. В хода на акцията са проверени 42 автобуса и 188 товарни автомобила. При проверките са констатирани общо 78 нарушения- 13 за автобусите и 65 при товарните автомобили. По-големият брой от нарушенията са за превишена скорост. Полицейските служители са установили, че голям брой от пътниците в автобусите използват обезопасителните колани.
 
Тази седмица на територията на ОДМВР-Сливен ще се проведе акция „Абитуриент”. Ще има засилено полицейско присъствие около учебните заведения, увеселителните заведения и местата, където се очаква голямо струпване на хора. До питейните заведения ще има разположени патрулни автомобили, които ще следят да не се допусне шофиране в нетрезво състояние. Ще се следи за употреба на наркотични и упойващи вещества. Всички случаи на неправилен превоз, като излизане от прозорците на автомобилите, ще бъдат заснети с камери и по тях ще бъде взето отношение.