Задържани са петима души
Специализирана операция срещу битовата престъпност се проведе на територията на община Котел, съобщиха от МВР. Акцията стартира рано тази сутрин в няколко населени места едновременно.

Акция на полицията Котел
БГНЕС

Акция на полицията Котел
БГНЕС

Целта на акцията е противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността, незаконния добив на дървесина, притежание и разпространение на наркотични вещества и пътна безопасност. Проверяваха се и шофьори за употреба на алкохол и/или наркотични вещества. 

Акция на полицията Котел
БГНЕС

Към 11:00 часа са проверени 154 автомобила и 293 души. Извършени са претърсвания в части имоти със служебно полицейско куче, като на един от адресите е открито наркотично вещество-около 15 грама канабис.

ОД на МВР-Сливен

ОД на МВР-Сливен

По време на акцията са проверени 165 превозни средства, 317 души, извършени са проверки на криминалния контингент. Задържани са петима – една жена, трима мъже и едно непълнолетно момче. Четирима от тях са извършили кражби на предмети и инструменти от части домове и лек автомобил, един е задържан за притежание на наркотични вещества. 

ОД на МВР-Сливен

Образувани са 10 преписки за незаконно добити дърва за огрев, около 15 куб. м. По линия на пътната безопасност са съставени 25 фиша и 5 акта. Връчени са 64 наказателни постановления и фишове. На едни от проверените водачи са връчени 5 броя ел.фишове на стойност 1000 лева.

ОД на МВР-Сливен

Специализираните операции по различни направления на дейност на територията на ОДМВР-Сливен продължават.