/ Община Сливен
1207 деца са участвали в електронно класиране за прием на ученици в първи клас за 2018/2019 учебна година в общинските училища на град Сливен. От тях 1190 са класирани по първо желание, съобщи зам. кмета Пепа Чиликова. 14 деца са приети по второ желание и 3 по трето. 17 заявления са отказани, поради невярно подадена информация от родителите, добави още Чиликова.

Излезе първото класиране за прием в 1 клас за учебната 2018/ 2019 г.

Обявените за второ класиране свободни места за Сливен са 171, а за селата 135.
Резултатите от второ класиране ще бъдат обявени на 18 юни, а крайният срок за редактиране и променяне на заявленията е днес, 24.00 часа.

Съгласно, влязлата в сила промяна в Наредбата за прием, водещ критерий е близостта на училището до настоящия или постоянния адрес на детето. При спазване на водещия критерий децата се разпределят в четири групи според периода на уседналост и разположение на адреса в или извън прилежащия район на училището.

Регистрацията за прием в първи клас стартира на 26 май

След записване на класирано дете, отпада възможността да се участва в следващо класиране. Това може да стане само при отписване на детето от училището (изтегляне на документите му) и подаване на ново заявление в системата за електронен прием, в сроковете посочени в графика за прием.