село Голям манастир
село Голям манастир / община Тунджа
90 години на възраждане, на всеотдайна сърцата дейност на поколения читалищни дейци-будители и предани сподвижници, за да бъде съхранена българската духовност и традиция бяха отбелязани в народно читалище „Напредък-1927”, село Голям манастир.

Гости на празника бяха Георги Георгиев - кмет на община “Тунджа”, Димитър Димитров – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“, Костадин Костов -- общински съветник, кметът на село Генерал Тошево Иван Николов, много спомоществователи, бивши председатели на читалището и читалищни секретари, жители и гости от други населени места.
           
Празникът започна с обзор на дейността на читалището през годините, прочетен от председателката на читалището Денка Димова.

Голям манастир
община Тунджа


Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, поздрави всички, благодари им за приноса им в културния живот на селото и общината и им връчи подарък - мултифункционална тонколона.

Голям манастир
община Тунджа


Празникът продължи с изпълненията на певческата група от село Овчи кладенец, фолклорната танцова група „Божурчета“ от село Генерал Тошево, Фолклорен ансамбъл „Тунджа“. В програмата взеха участие автори от литературния клуб от град Тополовград, които прочетоха свои произведения.

Два часа забързани ритми, развълнувани гласове и песни. Участниците искряха в цветовете на носиите си, а публиката искрено им се възхищаваше.

Празникът завърши с разрязване на специално направена за юбилея торта и пожелания за здраве и още много творчески успехи, от кмета на общината Георги Георгиев.