5 задържани на мача Сливен – Берое
5 задържани на мача Сливен – Берое / netinfo

Петима души са били задържани още в началото на мача ОФК Сливен - „Берое" Стара Загора / 0:1 /. Съставени са им актове за употреба на алкохол и възпрепятстване на полицаите да изпълняват служебните си задължения, каза пред Дарик директорът на Областна дирекция на МВР, комисар Чавдар Божурски.

Феновете на „Берое" са освободени още същата вечер. 60 полицаи охраняваха мача. Бе създадена много добра организация за извеждането на ултрасите от стадиона и града. След напускането на местната публика, гостите бяха ескортирани по отцепените артерии и бързо напуснаха Сливен. „Натрупахме вече опит в такива мероприятия и имаме предварителна информация и подготовка за посрещане агитки като тази на Берое", коментира Божурски.

Гостуващата агитка бе агресивна, чуха се обидни скандирания по адрес на Лечков. Спорно отсъждане предизвика реакция в „зверилника" и гол до кръста фен на „Берое" нахлу на терена. Върху пистата горя факла, летяха бомбички и предмети. Друг запалянко също се опита да навлезе, но се върна в сектора, заварден от униформените. Охраната правилно прецени ситуацията и не направи опит да навлезе в зоната на агитката по време на срещата.

Сблъсъци с местната публика нямаше, още повече че агитката на ОФК Сливен не наброява повече от двайсетина ентусиасти.