47 милиона лева са внесени в НАП- Ямбол от данъци и осигуровки
47 милиона лева са внесени в НАП- Ямбол от данъци и осигуровки / netinfo
Близо 47 милиона лева от данъци и осигуровки са внесени в Териториалната дирекция на НАП в Ямбол през изминалите 7 месеца на годината. Постъпленията са с над 7 милиона лева повече в сравнение със същия период на миналата година. Приходите в централния бюджет от внесените данъци са 20 милиона 236 хиляди лева, които са с 4 милиона лева повече от миналогодишните.

Внесеното ДДС от местни фирми е в размер на 4 милиона и 23 хиляди лева. Постъпилите налози, начислени върху доходи на физически лица, са близо 9 милиона лева , като най-много от тях -7 милиона лева, са от доходи по трудови правоотношения, а милион и половина лева са от лица, упражняващи свободни професии и работещи на хонорар.

Събраният корпоративен данък от фирми е 6 милиона 882 хиляди лева, докато през седемте месеца на 2007 година внесената сума е 4 милиона и половина лева. За седемте месеца на годината в НАП- Ямбол са внесени и 260 хиляди лева от санкции по ревизионни актове и наказателни постановления заради установени нарушения на данъчното и осигурителното законодателство.

Внесени са 26 милиона 319 хиляди лева осигуровки, като най- голяма част от постъпленията се дължат на преведеното Държавно обществено осигуряване- 18 352 хиляди лева, над 5 милиона са постъпили в Националната здравно осигурителна каса, 2 339 хиляди лева са внесли ямболци за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Много българи, пребиваващи временно в чужбина, се завръщат през лятото и възстановяват осигурителните си права, плащайки наведнъж здравни вноски, което донякъде обяснява увеличението на постъпленията в НАП- Ямбол с 3 милиона лева в сравнение със седеммесечието на миналата година.