24 часово дежурство за пътната обстановка в Ямболска област
24 часово дежурство за пътната обстановка в Ямболска област / Областна администрация Ямбол

Институциите в област Ямбол са в готовност за зимния сезон на 2013-2014 година. Това стана ясно от днешното заседание на Щаба за координация на неотложните аварийно-възстановителни работи, съобщиха от областна администрация. Извършени са проверки на фирмите, които имат договори за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа и на участъка от магистрала „Тракия“ на територията на област Ямбол. Всички разполагат с необходимата техника и оборудване. На места са констатирани недостатъчно количества студена асфалтова смес и луга. На фирмите е даден срок за снабдяване с тях, след който ще бъдат проверени повторно.

Областно пътно управление е разработило Оперативен план за зимно поддържане на пътищата и на АМ „Тракия“. Сформиран е и Щаб по снегопочистване.

От 1 ноември в Областно пътно управление се въвежда 24-часово дежурство за събиране и предаване на информация за актуалната пътна обстановка. „Най-важна е координацията между институциите, всеки един от нас трябва да е наясно с отговорностите и правомощията си при овладяване на ситуацията“, подчерта областният управител Николай Пенев.

Той обяви намерението си да организира специална среща с ангажираните институции, с цел да се подобри процеса по подаване на информация за пътната обстановка към обществеността в област Ямбол. „Гражданите трябва да могат лесно и бързо да разберат кои пътища са затворени, кои са почистени и кои не. Навременната информация е изключително важна при усложнена зимна обстановка“, заяви Николай Пенев.

От Областно пътно управление отново обявиха дежурните телефони, чрез които денонощно може да се получава актуална информация – 046/662304 /ОПУ Ямбол/ и 070013020 /Агенция „Пътна инфраструктура“/.