13 убити и 4 тежко ранени при инцидента край Ямбол
13 убити и 4 тежко ранени при инцидента край Ямбол / netinfo

13 са загиналите при тежкия инцидент край Ямбол, станал малко след 9 часа тази сутрин. Тежко ранени са четирима. По последна информация от полицията, автобусът не могъл да спре по пътя на слизане от връх "Бакаджик" и е помел изкачващи се към върха хора, тръгнали за традиционното отбелязване на Националния тракийски събор Спасовден. Всички загинали са пешеходци, отишли на събора.

В автобуса "Сетра" са пътували 19 души от Дома за стари хора в Ямбол. Тежко пострадала от пътниците е 82-годишна жена, закарана в болница с опасност за живота. Водачът е 60-годишен от Ямбол, взета му е кръвна проба за алкохол, резултатите от нея ще бъдат готови по-късно.

Направената в КАТ проверка е установила, че автобусът е преминал технически преглед на 2 май тази година. Останалите тежко ранени са сред хората, изкачвали се към върха край пътя.

При спасителните работи е пострадал полицаят от Районното полицейско управление в община Тунджа Митко Димитров, той също е откаран към болница за оказване на медицинска помощ.

На мястото на инцидента са полицаи от "Охранителна полиция", пожарникари от областното звено, разследващи полицаи, директорът на  ямболската полиция комисар Стоян Драгнев, областният управител Николай Пенев, кметове на общини от областта.