/ община Твърдица
120 години читалищна дейност се проведе в Шивачево. С най-добрите постижения в своята дейност за сезона в концерта се включиха читалищата от Шивачево, Сборище, Оризари, Червенаково, Боров дол, Бяла паланка и Твърдица.

Шивачево
община Твърдица


На събитието присъстваха кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов, председателят на ОбС-Твърдица Валентин Лазаров, зам.-кметът на Община Твърдица Петко Борисов, Петко Петков – кмет на гр. Шивачево, Костадин Ашламов- директор на Държавно горско стопанство-Твърдица, общински съветници, кметове на населени места, читалищни дейци, гости от съседните селища и граждани.

Шивачево
община Твърдица


Кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов удостои почетен знак (плакет) и грамота Народно читалище „Просвета 1898” - Шивачево по случай честването и поздрави всички участници и гости. Той отбеляза, че подобна годишнина е гордост за всяко селище.

В своята история читалището в Шивачево е имало и трудни и хубави моменти, но винаги е било духовният център на общността в стремежа за запазване на фолклорните традиции и на българщината.

Отбелязан беше приносът на основателите на читалищното дело и ярките личности, които са участвали в дейността му през годините. Днес, със своята материална база - зали, сцена, библиотека и компютърна зала, то е търсен обществен център за информация и творческа инициатива.

Шивачево
община Твърдица


Богдана Зарзалиева – председател на областна управа и член на висшия съвет на народните читалища връчи медал и грамота на читалището. С медали бяха отличени още читалищата в кв. Козарево и с. Червенаково, които тази година отбелязват 80 годишнина от началото на дейността си, както и читалището в с. Бяла паланка за своята 70-та годишнина.

След концертните изяви гкметът на община Твърдица връчи грамоти и награди на участвалите групи и състави.