11 месеца затвор за измама
11 месеца затвор за измама / netinfo

11 месеца ефективна присъда за измама от длъжностно лице в големи размери наложи Районен съд Сливен на Грети Христов от Плевен, съобщиха от съда. Той в периода от декември 2002 до май 2003 година е подавал в национални ежедневници обяви, че неговата фирма ЕТ „Грегъри комерс” търси търговски представители в цялата страна за набиране на частни стопани, желаещи да отглеждат кокошки-носачки. Сключилите договор с фирмата са били задължени да заплащат гаранционна такса, чийто размер е бил в зависимост от броя на закупените птици. След като прибирал гаранционната такса, Христов не доставял договорените кокошки-носачки. По този начин той е успял да измами 97 души на територията на цялата страна, като е нанесъл щети на измамените за 44 хил. лв.

На днешното заседание защитата на бизнесмена поиска условна присъда, но съдът не уважи искането. „Обвиняемият се призна за виновен и поради тази причина бяха на лице условия за провеждане на съкратено съдебно следствие,” каза съдията по делото Цанка Неделчева. Като свидели по делото бяха привлечени 142 души.

С решение на Върховен касационен съд от месец октомври 2008 г., Районен съд Сливен бе определен като местно компетентен делото да се разглежда в Сливен.