/ Дарик Сливен, архив
10 деца между 7-8 години от училище "Петко Р. Славейков" в Ямбол са приети в Инфекциозното отделение на местната болница, най-вероятно с хранително отравяне. Към момента състоянието им е добро, съобщи за Дарик директорът на МБАЛ „СВ. Пантелеймон” д-р Панайот Диманов. Храната се приготвя на място в училищния стол.

10 деца от русенско село се натровиха с пиле фрикасе


Директорът на Регионалната здравна инспекция в Ямбол д-р Лиляна Генчева обясни, че първите четири деца са приети в Спешното отделение в 16:00 ч. на 31 октомври, останалите тази сутрин. „Реалната бройка на децата е много по-голяма, защото някои родители са отказали хоспитализация и са потърсили преглед при личните лекари”, каза още д-р Генчева.

По данни на директора на училището в стола на обяд са се хранили 174 ученици и 11 учители. Менюто е включвало свински шницел, картофена салата и плодово мляко. Всички деца с оплаквания са яли от това меню.

15 деца от кърджалийско училище в болница, вероятно след хранително натравяне

Инспектори от здравната инспекция и Областната дирекция по безопасност започват проверка в стола. Ще бъдат взети микробиологични изследвания и проби от храните. От децата също са взети микробиорогични проби за установяване на причините, добави още д-р Генчева.

Деца от училище в Правец се натровиха с кренвирши и пържоли

В училищния стол работят 4 жени, а фирмата, която обслужва стола е сливенска.

Първите резултати се очаква да бъдат готови в края на седмицата.