/ iStock/Getty Images
Прокуратурата в Силистра привлече към наказателна отговорност 48-годишен мъж от града. Той е обвинен за това, че е извършил грабеж на пари от възрастна жена, след като употребил за това сила, съобщиха от обвинението.

След влизане с взлом: Мъж нападна семейство и ги ограби

Около 14:00 часа на 11 октомври, докато стои на пейка в центъра на града, 77-годишна жена били заговорена от непознат мъж.

Изведнъж той грабнал чантата ѝ и направил опит да я издърпа от ръцете ѝ. Не успял, но не се отказал и стиснал жената за ръцете, за да я накара да пусне чантата, ритнал я в глезена.

Тъй като отново нямал успех с опита си да вземе чантата на потърпевшата, бръкнал в джоба на дрехата ѝ и отнел сума пари, прибрани там. В това време, свидетели на случващото се се намесили. Мъжът се отдръпнал и побягнал.

Нападнаха и ограбиха възрастно семейство в Драгоманско

Подаден бил сигнал в полицията и на място бил изпратен екип. Малко след посегателството 48-годишният мъж е бил установен и задържан. С постановление на наблюдаващ случая прокурор мъжът е арестуван за срок до 72 часа.

Предстои искането за налагане на постоянен арест спрямо него да бъде внесено за разглеждане. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокуратурата

Прокуратура

Информация по случая даде новоизбраният ръководител на Окръжна прокуратура - окръжен прокурор Ивелин Чафаланов, който се срещна с журналисти в града.