/ IStock
Прокуратурата внесе обвинителен акт спрямо мъж на 42 г., съобщиха от обвинението.

73-годишен мъж нападна и ограби възрастна жена в Старозагорско

Той е предаден на съд за това, че на 30 юли 2021 г. в Пловдив, е откраднал златни накити от 90-годишна жена със сила. Към 10:00 часа, пострадалата жена излезнала от дома си, за да напазарува продукти от близкия зеленчуков пазар. През това време мъжа бил в района.

Той живеел в София, но пристигнал по-рано в града, за да извърши грабеж. Възрастната жена вървяла на единия тротоар, а той се намирал на отсрещния. Когато тя тръгнала да се прибира към дома си, той я пресрещнал на входа.

Обяснил ѝ, че е майстор и работи на третия етаж. Двамата се качили в асансьора. При отварянето на вратата, той се обърнал към жената и издърпал със сила бижутата ѝ - златен синджир и златна брошка, след което я блъснал към стената и избягал.

Криминално проявен мъж нападна и се опита да ограби жена в Нова Загора

Пострадалата се развикала за помощ.  По пътя той си сменил тениската, качил се на влак и отпътувал за столицата. Впоследствие е бил установен и задържан. Според експертизата стойността на отнетите вещи е 495 лева.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е от 5 до 15 г. лишаване от свобода, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния. 

Към момента той се намира в затвора. Предстои Окръжния съд а насрочи разпоредително заседание по делото.