/ iStock/Getty Images
Към момента са събрани данни, идентифициращи колата им, а работата по установяване на измамниците продължава
Възрастна семейна двойка от главинишкото село Стефан Караджа е била измамена със сумата от 4600 лева под предлог за извършване на ремонтни дейности в дома им, съобщиха от полицията.

На 7 юни двама непознати мъже, придвижващи се с автомобил, посетили хората и предложили да извършат ремонт на козирката над входната врата на къщата им срещу приемливо заплащане.

Мъже се опитаха да изнудят дядо за пари за ремонт на покрив в Пловдивско

След като получили съгласие, към двамата се присъединили други четирима мъже и започнали работа, като на всеки етап от нея искали от собствениците различни суми. В процеса на ремонта бригадата премахнала част от керемидите на покрива на къщата с мотива, че са амортизирани.

Оказвайки се принудени да приемат новата оферта за ремонт на целия покрив, собствениците платили поисканата сума, която заедно с предходните плащания възлязла общо на 4600 лв.

Около обяд, щом получили парите, „майсторите“ се качили на автомобила си и изчезнали. Два часа по-късно в Районно управление-Тутракан бил получен сигнал за измамата и започнало разследване.

Дежурна оперативна група извършила оглед на адреса, а криминалисти предприели оперативно-издирвателни действия. Към момента са събрани данни, идентифициращи колата им, а работата по установяване на измамниците продължава.

От полицията съветват гражданите да не се доверяват на непознати, предлагащи различни услуги, и да не ги допускат в имотите си. За да не бъдат измамени е препоръчително да се обръщат към фирми, лицензирани за извършване на строителни и ремонтни дейности.

При съмнение за измама или друга нередност да сигнализират органите на реда, както и другите компетентни институции, имащи отговорности към защитата на правата на потребителите.