Сто декара гора в рйона на село Пожарево са спасили вчера огнеборци от Тутракан, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. В близост до гората са горели сухи треви, но пожарникарите ги загасили преди да се стигне до загуби.

Без материални щети са и други два пожара, възникнали през вчерашния ден. Горели са сухи треви в землищата на селата Богорово и Руйно, но след намесата на противопожарните екипи щети не са допуснати.

През осемте месеца на тази година служителите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ /РД ПБЗН/ – Силистра са обслужили общо 794 произшествия срещу 424 за същия период на миналата година. Ликвидирани са 240 пожара с материални загуби, които са с 57 повече в сравнение с 2021 година.

В 540 случая е извършена гасителна дейност на пожари в сухи треви и отпадъци, без да са нанесени материални щети. През периода са извършени 22 аварийно-спасителни дейности и в 78 случая е оказана техническа помощ. При пожари е загинал един и са пострадали шестима човека.
БТА