Заседанието на ПК по европейски въпроси се провали, искат санкции
Заседанието на ПК по европейски въпроси се провали, искат санкции / netinfo
Заседанието на ПК по европейски въпроси и международно сътрудничество, насрочено за 14:00 ч. днес се провали, поради липса на кворум. "Предлагам, ако даден общински съветник отсъства по неясни причини от заседание на комисия, да бъде глобяван със сумата, която получава за едно заседание, тоест 25 лв." - това предложи председателят на ПК по евроинтеграция Радослав Кържиев.

"Целта е колегите да бъдат по-мобилизирани и да вземат по-сериозно работата си като членове на комисията, както и на задълженията си в общинския съвет" - обясни той и допълни, че се надява предложението му да бъде подкрепено от съветниците в местния парламент.

"Възнамерявам парите, които евентуално ще бъдат събрани от санкциите, да бъдат дарени за кампанията за реставрацията на мадарския конник" - каза още Кържиев.

Днес заседанието на комисията се провали заради отсъствието на Румен Русев от "Атака", Васил Тодоров от ДСБ и Азиз Садула от ДПС. На заседанието не присъства и д-р Валентин Семков от БСП, причината – участието му в общественото обсъждане на общинската здравна политика.

Какво още заяви председателят на комисията чуйте в прикачения файл.