Зам.-министър на образованието с открит урок по история в училището в с. Тушовица
Зам.-министър на образованието с открит урок по история в училището в с. Тушовица / Ваня Кастрева © снимка: БГНЕС, архив

Зам.-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева ще изнесе открит урок по история и цивилизация в училището в село Тушовица. Урокът ще се проведе във връзка с Националния празник - 22 септември, Ден на независимостта. Темата, по която учениците от шести до осми клас на ОУ „Христо Ботев" в село Тушовица ще изслушат Ваня Кастрева е „106 години от обявяването на независимостта на България". Урокът ще се проведе на 19 септември от 10:00 ч.

Целта на открия урок е да се представят важните исторически събития от българската история по интересен и достъпен начин за учениците, като се канят изявени обществени личности за лектори. Този начин на работа е залегнал в стратегията за развитие на ОУ "Христо Ботев" - с.Тушовица, община Върбица.

Ваня Кастрева е магистър по история от Софийски университет „Св. Климент Охридски" и магистър по теория и управление на образованието - образователен мениджмънт.
На открият урок ще присъстват Лазар Додев директор на дирекция организация , контрол и инспектиране към МОН, както и началника на Регионален инспекторат по образованието -Шумен Върбан Върбев.

Инициативата за провеждането на открият урок е на директора на училището Явор Якимов, който по професия е историк. Мероприятието е подкрепено и от представители на родолюбив комитет кан „Крум Страшний"-Шумен.