/ МВР-Хасково
123 свидетелства за управление на моторно превозно средство са били временно отнети от водачите през месец март в Шуменско, съобщиха от полицията. По време на извършени проверки са установени малко над 5200 нарушения.
 
Какво може да ти докара на главата „дрифт“ в града?

Най-много през месец март са нарушенията на водачите свързани с неспазване на скоростните режими. 508 са били с нередовни пътни документи, а 220 са управлявали технически неизправно моторно превозно средство.

През месец март са регистрирани 42 пътнотранспортни произшествия, като 10 от тях са били тежки. Ранени в катастрофи са 13 участници в движението. Установени са 21 водачи, които са управлявали след употреба на алкохол и 9 след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

По време на пътния контрол са установени 317 водачи, които не са ползвали обезопасителен колан или каска. За неправилно спиране или паркиране са санкционирани 415 водачи. 59 са ползвали мобилен телефон по време на управление на моторно превозно средство.

Пиян катастрофира с Голф

През месец март са установени 40 неправоспособни водачи и 77 които са били без застраховка „Гражданска отговорност“. За отнемане на предимство на пешеходец са санкционирани петима водачи. А 36 са санкционираните през март пешеходци, които са пресичали неправилно или на непозволени места.

Заради наложено наказание глоба, което не е било платено в срок за доброволно заплащане са отнети временно свидетелства за управление на моторни превозни средства на 76 водачи.

В 20 случая са временно отнети книжките на водачи, които са били без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Двама са останали без книжки след отказ да бъдат тествани за алкохол или упойващи вещества, 17 след като били установени, че шофират след употреба на алкохол с концентрация 0,5 на хиляда, а 9 след употреба на наркотични вещества или аналози.

От движение през месец март са били спрени 55 пътни превозни средства, а на други 38 е била прекратена регистрацията.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.