Въпреки леда няма сериозни проблеми по пътищата в Шуменско
Въпреки леда няма сериозни проблеми по пътищата в Шуменско / netinfo

Въпреки леда пътната обстановка в Шуменско е сравнително нормална. Това съобщават от Областно пътно управление. Рано тази сутрин частични заледявания е имало по пътната настилка на автомагистрала „Хемус", но малко по-късно тези проблемни участъци са обработени.

Няма заснежени участъци по републиканската пътна мрежа в Шуменско, но на места има заледявания. Заради необработена пътна настилка са възникнали и две катастрофи, едната по пътя Венец-Шумен, до разклона за с. Сливак, а втората по пътя Изгрев-Осеновец.

Заради ледения дъжд в Шумен също има заледени улици, но поради това, че основните пътни артерии още вчера бяха обработени с инертни материали сериозни проблеми с автомобилния трафик по тях засега няма.

От Хидро-метереологическата обсерватория в Шумен съобщиха, че в областта няма валежи от сняг, но за това пък има такива от леден дъжд. Най-голямо е количеството на падналия валеж до момента в района на Велики Преслав - 20 литра на квадратен метър, в Шумен - 4 литра.

От Областна администрация допълвт, че няма населени места без ток и вода, няма и повишаване на нивата на реки или язовири.