Вторият зрелостен изпит ще се проведе в 6 шуменски училища
Вторият зрелостен изпит ще се проведе в 6 шуменски училища / netinfo

В 6 училища в Шумен ще се провежда вторият зрелостен изпит утре, това съобщиха за Дарик от Регионалния инспекторат по образование в Шумен.

Матурата по математика и физика ще се състои в СОУ „Трайко Симеонов”, изпитът по история в СОУ „Васил Левски”, а по философия в СОУ „Панайот Волов” . Зрелостният изпит по биология и здравно образование, както и матурата по химия и опазване на околната среда ще се проведе в Професионалната гимназия по селско стопанство и хранителни технологии. Изпитът по география ще се състои в две учебни заведения, това са ПГМЕТ „Христо Ботев” и в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия.

От образователният инспекторат напомниха, че зрелостниците трябва да са в училищата където ще полагат матура в 7:30 часа и задържително трябва да носят в себе си документ за самоличност и служебна бележка.

На вчерашната матура по български език и литература не са се явили общо 27 ученика, съобщи доц. Добромир Добрев, началник на РИО-Шумен.  Той допълни, че 118 деца не са били допуснати до зрелостни изпити от училищната зрелостна комисия, тъй като не са приключили успешно учебната година.

Около 40 педагози от Шуменско са сред оценителите на първите задължителни матури, каза още доц. Добромир Добрев.

Подробностите чуйте в прикачения файл.