/ dariknews.bg
45 200 души в област Шумен живеят с под 296 лева на месец. Това прави 25,8% от населението на областта и по относителен дял на бедните Шумен е на трето място в страната. В челото са още областите Кърджали и Сливен.
 
С колко пари изкарваме деня?


Според данните на Териториалното статистическо бюро, че само за година относителният дял на бедното население в Шуменско нараства с 5,1 %.
 
Причината за това положение според Ерхан Рамиз е слабо развита икономика. Повече инвестиции трябва да, за да има и работа за по-младите, а не да напускат страната, казва още той. 
 

Данните са на ТСБ
dariknews.bg


Според Цветан Дахеров, цялата система на управление е сгрешена, но също посочва, че трябва стабилна икономика - с производство.
 
В кои сектори се е увеличило търсенето на работници

Оценките на бедността в зависимост от типа на домакинството показват, че бедността е концентрирана сред възрастните едночленни домакинства, самотните родители с деца, както и сред домакинства с три и повече деца.
 

Данните са на ТСБ
dariknews.bg


В област Шумен над 37% от населението живее в тежки материални лишения, докато този показател за страната е при 30%, става ясно още от данните на ТСБ.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.