dariknews.bg
dariknews.bg / netinfo
На протест от синдикалните организации настояват за увеличение с поне 100 лв. към заплатата на всеки български работник и да не се променя класът и правата на работещите. 
 
Нужните средства на човек в Шумен за ден са между 15 и 30 лева, показа репортерска проверка.Дневните разходи най-често са свързани с транспорт и храна.

dariknews.bg
netinfo

Отчитат средна работна заплата от 828 лв. в Шуменско

"На ден харча между 10 и 15 лева, най-вече за храна", посочва Константин Грозев и добавя, че в тях влиза и транспорт в града.

Ако в сметката се включат и разходите за ток и вода – тогава сумата вече започва да се покачва.

dariknews.bg
netinfo


Според Димитър Цонев средствата зависят най-вече от възрастта и статуса, но 450-500 лева на месеца стигат само за ежедневните нужди. "Има и други разходи – по кола, телефони. Тогава трябват поне 600 лв.", смята мъжът.

При младите семейства обаче сумата нараства.

dariknews.bg
netinfo

Работодател: Младите ще останат в България срещу заплати и кариера

Около 30 лева на човек е дневно, а като сме с дете – около 50-55 лева за тримата, казва Мехмед Чолаков и добавя, че месечният бюджет на семейството е около 800 лв.

Основните разходи на хората се оказват най-вече отопление и прехрана. За култура се отделя все по-малко.

dariknews.bg
netinfo

Безработицата продължава леко да намалява

"През лятото имаше гостуваща оперета от Бургас. Исках да ида и се обадих на приятелките си – отказаха ми и отидох сама. Оказа се, че само половината салон бе пълен. Половината бе празен", казва Иванка Николова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.