Водка от Търговище звезда на Оскарите
Водка от Търговище звезда на Оскарите / Петко Матеев, личен архив
Може да ви звучи невероятно, но е факт – водка, произведена в Търговище, стигна до Америка и бе звезда на официалната вечеря, съпътстваща 90-тата церемония по раздаване на кино-наградите Оскар.

Вижте най-впечатляващите рокли на червения килим на наградите Оскар (СНИМКИ)

Високоалкохолната напитка бе презентирана на червения килим от холивудски актьори първо с оригиналната си опаковка, наподобяваща диамант, а след това и като единствената която е 6 пъти дестилирана и 3 пъти филтрирана. На няколко пъти в презентацията бе казано, че водката е произведена в Търговище, България.

Преди една година по време на най-голямото изложение на високоалкохолни напитки, което се провежда в Америка, златният медал грабва водка, която е в специална опаковка, наподобяваща диамант, а в капачката е скрита малка перла. Изненадващо за жури и публика напитката се оказва произведена в България, във Винпрома в Търговище.

Интересното е, че за реализацията на продукта се грижи едно семейство – директорът на завода Петко Матеев, съпругата му Елена,технолог в завода и синът им Стефан, разказа пред Дарик Петко Матеев.

Сайт включи Ангелкова сред най-добре облечените звезди на „Оскар“-ите (СНИМКИ)

Спомагателните материали – бутилка, етикет и опаковка, увеличават себестойността на алкохолната напитка. Затова тя се търгува главно по Черноморието предимно за подаръци, а от скоро и на американския пазар, разказа ни Матеев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари