Владо Пенев сяда на режисьорския стол за най-новия спектакъл на шуменския театър
Владо Пенев сяда на режисьорския стол за най-новия спектакъл на шуменския театър / netinfo

Популярният актьор Владо Пенев е режисьор на най-новия спектакъл на шуменския театър, чието работно заглавие е „Агенти". Оригиналният текст е на един от най-признатите драматурзи на нашето време Дейвид Мамет. За реализацията на най-новото заглавие на театъра се е събрал обичаният от широката публика екип на популярен кримисериал, в чиито състав влизат Любен Кънев, Иво Йончев, Михаил Билалов, Ивайло Захариев, Роберт Янакиев, Йосиф Шамли, Пламен Манасиев и с неотразимото женско присъствие на Теодора Духовникова.

За сценографията на новото представление ще се погрижи познатата на шуменската публика с не едно заглавия сценографка Диляна Асенова. Репетиционният процес вече е в разгара си, а самата премиера се очаква да бъде на 10 юни в Шумен.

Дейвид Алън Мамет е роден в Чикаго (САЩ) на 30 ноември 1947 г. в семейство на руски евреи. Първият му досег с театъра е още като ученик , когато припечелва като сервитьор в ресторанта към любителски театър.

Мамет е и един от малкото драматурзи, които се налагат успешно като сценаристи в Холивуд. Сценарият на „Пощальонът звъни два пъти" е неговия мощен дебют в киното. Следва „Присъдата", за който получава номинация за „Оскар". Сценарият му за политическата сатира на Бари Левинсон „Да разлаем кучетата" също му донася номинации за „Оскар" и „Златен глобус".