ВиК” – Търговище – с първи вложения по инвестиционната си програма за 2012 година
ВиК” – Търговище – с първи вложения по инвестиционната си програма за 2012 година / http://stroitelstvo.info

„Водоснабдяване и канализация” – Търговище започна да реализира своята инвестиционна програма за 2012 година. Днес в дружеството се очаква да пристигне първото сериозно вложение – закупеният нов багер „Ню Холанд”, на стойност  144 000 лв.

Според директора Явор Миланов, това е петата подобна машина в парка на дружеството. Целта на покупката е да се намалят разходите за ремонт на по старите машини, каза г-н Миланов. И допълни, че „новият багер ще се използва главно в строителство, а съществуващите ще продължат да обслужват авариите”. По думите му, в района, който се обслужва от „ВиК” – Търговище (населените места в Търговищка, Антоновска и Омургажка община) средно дневно се отстраняват три аварии и използваемостта на багерите е голяма.

Следващата голяма инвестиция на водоснабдителното другество ще бъде изграждането на водопровод по шест улици в квартал „Въбел”, както и водопровод за стопанския двор. В това строителство ще бъдат вложени 260 000 лева, собствени средства на „ВиК”-Търговище, каза г-н Миланов.