вандал
вандал / iStock/Getty Images
Три контейнера за разделно събиране на отпадъци от опаковки, поставени пред оградата на медицинския филиал в Шумен, са били запалени в дните около Нова година, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

За съжаление това е поредният случай, в който съдовете за смет вандалски се унищожават не само в празнични, но и в делнични дни, коментира Живка Атанасова - главен експерт "Екология" в Община Шумен, цитирана от пресцентъра на администрацията.

Обиколка на инспекторите по чистотата из града в първия работен ден на 2021 година показа, че освен съдовете за отпадъци, жертва на вандали са станали автобусни спирки, пейки, кошчета и осветителни тела около детски и спортни площадки.

За възстановяване на щетите, включително за ремонт на улични стълбове и мантинели, унищожени преди Коледа, ще са необходими повече 20 000 лева, отбелязват от общинския пресцентър.

От администрацията призовават шуменци да не остават безучастни към подобни вандалски прояви и да подават сигнали за тях на тел. 112.
БТА