В. Златев: “Въвеждаме електронно административно и правно обслужване на бизнеса през идната година“
В. Златев: “Въвеждаме електронно административно и правно обслужване на бизнеса през идната година“ / netinfo

“Имаме готовност да въведем електронно административно и правно обслужване на бизнеса, за да пестим време. Това ще стане като настоящото администриране на обществените услуги подобрим с модерни технологии”. Това заяви кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ Веселин Златев, който заедно с общинските съветници Валентин Върбанов, Красимир Минчев, Христо Дечев, проф. Добрин Добрев се срещна с бизнесмени в Търговско-промишлената палата. Златев уточни, че софтуерът, който ще промени тотално философията на досегашното обслужване, ще бъде въведен още през следващата година.

“Партньорството между бизнеса и общинската администрация е работещата формула, която трябва да продължим и в следващите години, обединявайки усилията си при реализацията на големи инфраструктурни проекти”, акцентира Веселин Златев.

На срещата бизнесът благодари за успешното сътрудничество, което чрез създадения преди 4 години Консултативен съвет, е подобрило диалога по важни за двете страни въпроси. Бизнесът поиска повече IT услуги, като създаването на електронен регистър с досие на общинските имоти. Общинската администрация е готова да подкрепи проектите на бизнеса, които имат широк социален и рекламен ефект. Веселин Златев се ангажира с проекта “Произведено в Шумен” общината да партнира на Агенцията за регионално развитие и инвестиции при създаването на Бизнес каталог.