/ dariknews.bg

Термос с помпа за пречистване на вода, разработен от трима ученици от Шумен спечели конкурса за млади предприемачи „Имам бизнес идея“. Той е част от Националната кампания за 2019 г. на Мрежата от 27 Областни информационни центрове.

Китайска делегация е на посещение в Шумен

"Целта на инициативата е популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в страната и подкрепа за младите хора, като източник на новаторски идеи и предприемаческо мислене. Идеята за проект, свързан със водата се избистряла около месеца", обяснява Денислав Ангелов.

"Най-трудното беше да измислим самата идея, по която да работим и да се сетим за проблема. Не само в Шумен, знаем че и в Африка има проблем с недостига на вода и с много мръсната вода и решихме да направим нещо, което ще спомогне за това да се пречисти водата и тя да стане годна за пиене", казва той.

Унгарските инвеститори с интерес към България и Шумен  

Проектът реализирал с помощта на двама свои съученици - Андрей Димитров и Салимехмед Ниязи. Това са два филтъра - на принципа на каните за пречистване на вода. Има две клапи и едно бутало. Двуцилиндричен е термосът, където може да се съдържа вода след като се пречисти, представя схематично проекта Денислав.

Той е категоричен, че възможности за реализиране на бизнес идеи има. Но това, от което се нуждае всеки млад предприемач е финансиране.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.