Съветниците от ГЕРБ са против застрояването на градинката до РУМ-а
Съветниците от ГЕРБ са против застрояването на градинката до РУМ-а / netinfo
Общинските съветници от ГЕРБ няма да подкрепят докладната записка за молбата на Държавно предприятие „Строителство и възстановяване” за застрояване на зелената площ, която се намира близо до бившия РУМ в Шумен, ако се стигне до такова гласуване. Това съобщиха по-рано днес областният лидер на ГЕРБ в Шумен Веселин Златев и общинският съветник Ивайло Тошев. Позицията, която изразихме и по време на заседанията на постоянните комисии, беше, че се прави опит в ръцете на общинския съвет да се вкара разглеждането и решаването на една точка, която е от компетенциите на кмета и общинска администрация, обясни Тошев. Ние се солидаризираме с общественото мнение пространството да не бъде застроявано, заяви Златев.

Съветниците от ГЕРБ се обявиха против предложението на председателя на групата общински съветници от БСП д-р Валентин Семков народният представител и секретар на ВС на БСП Димитър Дъбов да получи званието „почетен гражданин”. Никога в най-новата история на Шумен за почетен гражданин не е била предлагана толкова политизирана личност, каза Златев. Според съветниците от ГЕРБ най-правилния политически ход би бил оттегляне на предложението, направено от д-р Семков.

От ГЕРБ – Шумен допълниха още, че в Програмата за управление на община Шумен, предложена от кмета Красимир Костов за мандата 2008-2011 г. липсват конкретни приоритети. В частта „Икономика”, която съм проследил, се излагат някои от дейностите, които са заложени в Плана за развитие до 2013 г., заяви общинският съветник от ГЕРБ Христо Дечев. Тази програма трябва да бъде развита поне за 2008 г. Тя не предлага никакви индикатори, които са способ за оценка, доколко мероприятията реализират целите и съответния резултат, обясни Дечев.

От ГЕРБ заявиха, че подкрепят докладната на кметовете на 6 села в Шуменско, в която те протестират срещу съкращаване на 0,5 щатни бройки в местните кметства. Относно новата структура на общината, която предстои да бъде гласувана на утрешната сесия, проф. Добрин Добрев, общински съветник и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ заяви, че според него, Дирекция „Европейска интеграция и международно сътрудничество” в общината ще се превърне от произвеждаща проекти в координиращо звено. По думите му: „Началниците се появяват от нищото, а производителите на продукт са много по-малко”. Звеното ще осигурява проектирането чрез външни изпълнители. Така парите ще изтичат от общината към тях, обясни професорът.