Шофьор на автомобил с метанова уредба твърди, че е спрян и глобен, въпреки че алтернативното гориво е вписано в талона на колата. Тя е регистрирана през 2011 и оттогава в големия талон присъства информацията, че се задвижва и от бензин и от метан. Въпреки това – шофьорът е санкциониран. 

Изетин Реджебов притежава 20-годишен автомобил. Купил го преди 10 години - внос от Италия с метанова уредба. Още при първата регистрация в КАТ Варна – в големият талон е написано, че колата се движи с два вида гориво. Затова и Изетин не се притеснява, когато започват масовите акции на КАТ за проверка на автомобилите с уредби за алтернативно гориво.

В големия талон на колата е било вписано наличието на два вида гориво.
dariknews.bg


Заредих си колата на метан станцията и в момента, в който исках да се включа в движението преди светофара полицаите ме накараха да отбия, разказва Изетин. 

Полицаите му съставят акт за конструктивно изменение, което се състои в монтиране на метанова уредба.

В големия талон на колата, обаче е вписано, че тя се задвижва и от бензин, и от газ. В малкия талон, които е от старите - няма графа за вида на горивото. 

В големия талон на колата е било вписано наличието на два вида гориво.
dariknews.bg


Нищо не можах да им кажа, защото те бяха трима и е в тяхна компетенция, казва шофьорът. По думите му дори го накарали да свали уредбата и отново да регистрира колата. 

След съставянето на акта, собственикът отива в сервиз и плаща за демонтирането на бутилките на колата. Минава наново технически преглед и вади нови талони в кат. Там вече пише, че автомобилът се движи само на бензин.

В големия талон на колата е било вписано наличието на два вида гориво.
dariknews.bg


От полицията проверяват случая с Изетин Реджебов. След репортажа от КАТ Варна са съобщили на Изетин Реджебов, че наказателното постановление се отменя и може да вземе шофьорски си талон без глоба, защото не е бил в нарушение.
NOVA