/ Община Шумен
Във връзка с пролетното почистване на домовете и зачестилите случаи на изхвърляне на едрогабаритни и растителни отпадъци в и около съдовете за смет Община Шумен въвежда график за събиране и извозване.
 
Десет от новите контейнери за смет в Шумен вече са повредени

Събирането и транспортирането на отпадъците ще се осъществява от общинското предприятие „Чистота“ по следната схема: Вторник: едрогабаритни отпадъци (дивани, мебели, матраци, дюшеци и др.);  Сряда: растителни отпадъци (треви, листа, храсти и клони);
 
Отпадъците трябва да бъдат разделно събрани в чували или приведени в удобен за товарене вид и поставени до съдовете за смет в деня преди определения по график ден за събирането им.
 
Поставят контейнери за събиране на дрехи и обувки и в Шумен

Всички останали отпадъци от домакинството е необходимо да се изхвърлят в съдове за смет в съответствие със системата за разделно събиране на битовите отпадъци.
Повече информация може да получите от ОП „Чистота“ на телефон: 0889/ 604-997 или на имейл op_chistota_shumen@abv.bg. Община Шумен благодари на гражданите, които спазват принципите на разделно събиране на отпадъците!

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.