Св. Спасов: НДСВ вече не е либерална партия
Св. Спасов: НДСВ вече не е либерална партия / netinfo
„Не мога да стоя в парламентарна група, където има болшевики и меншевики и тоталитарния принцип е водещ при взимане на решения” – това коментира пред Дарик напусналият днес НДСВ шуменски депутат Светослав Спасов. Той подчерта, че това решение и било трудно за него, тъй като остава лоялен към лидера на НДСВ Симеон Сакскoбургготски. По думите на Спасов основен виновник за разпадането на НДСВ е Милен Велчев и кръга от хора около него. „Това са бивши агенти на Държавна сигурност, които не взимат самостоятелни решения, а зависят от различни структури – поясни още отцепилия се депутат.

Според Светослав Спасов „ Българска нова демокрация” има реални шансове да се превърне в най-голямата опозиционна сила в парламента. „ Много е възможно групата да прерастне и в партия” – коментира още Спасов. По думите му ”Българска нова демокрация” се разграничва силно от управляващата коалиция, но няма да бъде опозиция тип „Атака”. „Ние ще работим най-вече за благото на България – бе категоричен шуменският депутат.

Разцепването на НДСВ ще продължи и по регионалните структури на партията, смята още Светослав Спасов. „ Аз няма да притискам никого в Шумен да напуска НДСВ – подчерта още той. По думите му не малка част от симпатизантите и членовете на партията в града са изразили своето разочарование още по време на отминалите местни избори.

Цялото интервю, чуйте в прикачения файл: