Шуменските етноси със спектакъл в неделя
Шуменските етноси със спектакъл в неделя / Дарик-Шумен, архив

Над 60 изпълнители от общо 8 ансамбъла ще вземат участие в галаспектакъла на шуменските етноси. Той ще се проведе на 21 април от 11.00 в градската градина. Събитието е под наслов „Традиция и слово" и е една от основните културни дейности по проекта „Шумен - живият град".

Шуменци ще могат да видят изпълнения на Арменски танцов състав, руска вокална група „Рябинушка" от клуб „Славяни", Вокална група „Приказни ноти" от Велики Преслав, детски танцов състав „Веселяче", естрадно студио „Стани звезда", група за автентичен фолклор от Народно читалище „Асен Златаров", кв. Дивдядово, Танцов състав „Експрес денс крю" и ромски танцов състав „Пантерите".

„Идеята е различните етноси в града да покажат част от своите традиции. Събитието ще бъде интересно както за зрителите, така и за самите участници, защото ще имат възможност не само да представят танците или песните, които са подготвили, но и да опознаят традициите на другия", сподели Николай Недеков, организатор на събития от Общинския младежки дом в Шумен.