/ ОД на МВР-Шумен

Мъжки портфейл с 200 лева, дебитни карти и други банкови документи бил намерен от 17-годишно момиче от Шумен, и предаден в полицията.

Ученичката от СУ „Сава Доброплодни“ Магдалена Христова намерила кафявото кожено портмоне в района на новата поликлиника в града. Установила, че в него има 20 банкноти по 10 лева и дебитни карти. Нямало лични документи на собственика на портфейла. Ученичката го предала веднага в полицейското управление.

Полицай върна изгубено портмоне на старица, тя му благодари с писмо

Собственикът бил издирен и поканен в полицията, за да му бъде върнат. Когато дошъл в районното управление разказал, че в първия момент, когато го потърсили по телефона се изненадал.

35-годишният Айдън Али не е съобщил в полицията за загубената вещ, защото счел, че когато няма документ за самоличност вероятността да се намери била малко вероятна. Останал приятно изненадан, когато Магдалена му предала портфейла с цялата налична сума и всички документи.

„За секунда не съм си помислила да задържа парите за себе си. Редно е всеки да постъпи по този начин“, споделило пред полицейските служители 17-годишното момиче.  В знак на благодарност Айдън Али й дал парична сума.

Ученици предадоха в полицията портмоне с пари и документи

В първия момент, Магдалена отказала да приеме парите, но мъжът й разказал, че  преди време неговият син намерил портфейл с пари и документи на мъж. Обяснил, че бил много щастлив когато го върнал, и собственикът му дал банкнота от пет лева. Доброто винаги се възнаграждава, не го забравяй, казал мъжът на момичето.  

Ръководството на ОД на МВР-Шумен поздравява Магадалена Христова за доблестната й постъпка и вярва, ще делото й ще послужи за пример.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.