Ще правят конкурс за имот, поискан от представител на Мерцедес
Ще правят конкурс за имот, поискан от представител на Мерцедес / netinfo
Да бъде проведен конкурс с цена 80 лв. за квадратен метър за общински терен, към който проявиха инвестиционен интерес представителите на фирма "БАЛКАН СТАР АУТО МОТИВ". Това решиха на заседание членовете на комисията по Икономическа политика. Фирмата е представител за България на марките „Мерцедес Бенц”, „Крайслер”, „Джийп”, „Додж” и „Мицубиши”. Първоначално обявената цена от страна на администрацията за този имот бе 100 лв. на квадратен метър., а цялата площ на терена, който фирмата иска да закупи е 3 дка.

На предходното заседание на общинския съвет представители на фирмата предявиха претенции към цената и пожелаха тя да бъде намалена за да се осъществи инвестицията. На среща днес със зам.-кметът по стопанските въпроси Митко Киров те са заявили, че могат да предложат не повече от 20 лв. за квадратен метър. Новината предизвика бурен дебат сред членовете на комисията по Икономическа политика, след което бяха обсъдени три варианта. Провеждане на търг, с първоначална цена 100 лв. на квадратен метър, провеждане на конкурс с цена 80 лв. за квадратен метър/ по предложение на общинския съветник от ГЕРБ Христо Дечев /, а независимия общински съветник Галин Терзийски бе на мнение, че цената може да бъде намалена до 50 лв. и едва тогава да се проведе конкурс. С 4 гласа „за” и 3 „въздържал се”, членовете на комисията приеха предложението на Христо Дечев.

Ако фирмата закупи терена, на него ще бъде изграден „Шоурум и сервиз”, като минималната инвестиция ще е в размер на 5 000 000 лв . и ще бъдат осигурени не по-малко от 30 работни места. Членовете на комисията по Икономическа политика бяха категорични, че исканата цена от 20 лв. е прекалено занижена и тя не е в интерес на община Шумен.