Разшириха приюта за кучета в Шумен
Разшириха приюта за кучета в Шумен / netinfo

Кметът на Шумен Красимир Костов откри днес разширението на общинския приют за безстопанствени кучета в града. Приемателната комисия прие обекта без забележки. Строителните работи, които бяха извършени са на стойност 129 580 лв.

В новото разширение е изграден монолитен навес с дървена покривна конструкция. Изпълнена е съвременна ВиК-инфраструктура, която позволява спазването на санитарно-хигиенните изисквания. Положена е 700 кв. м настилка от перфорирани плочи с дренираща конструкция. Разширението на обекта включва 9 нови клетки. Със завършената реконструкция и допълващото застрояване се осигурява по-голямо пространство за животните.

Припомням, че кметът Красимир Костов издаде две заповеди за прибиране на безстопанствените кучета и тяхната имунизация и кастрация. Под особен надзор ще бъдат районите на детски градини, ясли, училища, болнични и медицински заведения и социални домове. Предстоящото електронно маркиране на скитащите кучета ще даде възможност за пълен контрол за времето на имунизации и кастрации, както и за района, който животните обитават. След кастриране скитащите животни ще се връщат на същото място откъдето са взети, само при условие, че има  конкретно лице или дружество, което да се грижи за тях. И в двете заповеди на кмета се забранява храненето на скитащи кучета.