/ Dariknews.bg, архив
Експерти от РИОСВ-Шумен, Басейнова дирекция „Черноморски район“, Регионалната лаборатория към ИАОС и ОДБХ Търговище провериха сигнал за замърсяване на яз. „Фисек“ с отпадъчни води от мандра в с. Макариополско.

Екоинспекцията състави акт на МБАЛ-Шумен

Установено е, че е имало изпускане на отпадъчни води от млекопреработвателното предприятие „Хаддад милк” ЕООД в местното дере. Според специалисти, причина за замърсяването е и преливането на отпадъчни води от крайната шахта.

По заявка на РИОСВ са взети водни проби, които ще се изследват по множество показатели Дадени са предписания на предприятието за прекратяване и недопускане на заустване на отпадъчни води в местното дере.

Глобиха две предприятия заради замърсяване

Мандрата трябва да извърши и ремонт на крайната шахта, както и цялостно почистване и профилактика на съществуващите пречиствателни съоръжения. Трябва да изгради нова Пречиствателна станция и да подаде заявление до Басейнова дирекция за издаване на разрешително за заустване във воден обект на отпадъчните води след пречистване. За установените нарушения на „Хаддад милк“ ЕООД ще бъде съставен акт.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари