/ dariknews.bg, Деян Герговски
През септември експертите на РИОСВ-Шумен са извършили 94 проверки на 89 обекта - 56 са планови, а 38 са извънредните. В рамките на осъществения контрол са дадени 36 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия.  

Общо събраните суми от РИОСВ-Шумен са 3699,66 лв., като от текущи месечни санкции по чл. 69 от ЗООС те са 1699,66 лв. Наложените имуществени санкции и глоби са 2000 лв. Общо 1359,73 лв. са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните обекти. 

Екоинспекцията наложи санкции за над 21 000 лева на фирми

Приети и обработени са 10 сигнала, като са извършени 7 проверки - за 2 сигнала са изпратени писма по компетентност и за един е направена проверка и по документи.  Спасени и изпратени в Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани” - Стара Загора са 3 птици от видовете „Домашна кукумявка“, „Тръстиков блатар“ и „Бял щъркел“.

Директорът на РИОСВ е издал наказателно постановление, с което е наложена имуществена санкция на „Нес-Нови енергийни системи“ ООД в размер на 1000 лв. за административно нарушение - изхвърляне на отпадъчни води в дъждовен канализационен колектор, заустващ във воден обект (язовир).

През месеца е издадено и наказателно постановление, с което е наложена текуща месечна санкция на „Алкомет“ АД в размер на 292 лв. (на основание чл. 69, ал. 1 от ЗООС) за наднормено замърсяване с отпадъчни води.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари