Малчуганите се качиха и двата автомобила
Малчуганите се качиха и двата автомобила / netinfo
Всички деца получиха брошура с основните правила за безопасно движение
С открит урок по пътна безопасност започна първият учебен ден в НУ „Илия Р. Блъсков“ в Шумен. Служители от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР- Шумен и шуменският автомобилен състезател Христо Манолов посрещнаха първокласниците в двора на училището. Всички деца получиха брошурка с основните правила за безопасно пресичане, придвижване към училище и до дома.

Малчуганите се качиха и двата автомобила
netinfo


Кметът на Шумен пожела успешна учебна година на учители и директори

Учениците се качиха в състезателен и полицейски автомобил, научиха как трябва да се пазят на пътя  и какво трябва да правят водачите, за да пазят всички останали участници в движението.

Малчуганите се качиха и двата автомобила
netinfo


Всяка нова учебна година започва с позитивно настроение и емоционални преживявания. Ежедневното отиване от дома до училище и обратно е свързано с пресичане на улици и оживени кръстовища. Не навсякъде има пешеходни пътеки, подлези, надлези и светофари. Децата и техните родители не винаги са в безопасност дори в семейния автомобил или на колелото.

Малчуганите се качиха и двата автомобила
netinfo


ОДМВР- Шумен започна кампания за намаляване на пътните инциденти в областта. За целта е изготвен клип с апел към водачите за безопасно и разумно шофиране.

За всички ученици, които прекрачват училищния праг за първи път ОДМВР- Шумен приготви брошури с правила за безопасно пресичане, придвижване към училище и до дома. Брошурите са издадени с любезното съдействие на фирма  „Алкомет“ АД- Шумен.

Малчуганите се качиха и двата автомобила
netinfo


Училището, в което днес не удари първият звънец (СНИМКИ)

Стартира  и традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“  Полицейски служители екипи са извършили огледи и проверки на сигнализацията и пътната маркировка в районите на училищата и детските градини.

189 са пътните инциденти, възникнали на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен за периода от 1 юни до края на месец август. 26 от тях са тежки. Загинали са трима, други 28 са пострадали.  За същия период на 2016г. общият брой на произшествията е  намалял с 1, а на тежките с 4. По време на лятната ваканция през 2017г., в пътен инцидент  е загинало едно дете, различни наранявания са получили  други пет деца.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.