/ Борислав Курдов
За новата им визия и удобства на гражданите бяха вложени близо 5,5 млн. лв.
Пет обекта откриха за ден в Търговище
99673
Пет обекта откриха за ден в Търговище
  • Пет обекта откриха за ден в Търговище
Пет лентички за ден прерязаха управниците в Търговище. Това се случи по повод финализирането на ремонтните работи на пет възлови обекта в града, които с години чакаха да бъдат благоустроени.

Над 190 хил. кубика дърва за зимата ще осигурят от СИДП за областите Добрич, Шумен, Търговище и Варна

След като местната общинска управа разработи проекта „Развитие, обновяване и модернизиране на градската среда”, в Търговище бяха реконструирани 6 улици, бе изградено едно кръгово кръстовище, а 36 дка от кв. „Запад 2” получиха нов съвременен градски вид.

На нарочна пресконференция преди официалното представяне на обектите, ръководителят на проекта инж. Димо Димов, който е и главен инженер на Общината в Търговище, коментира, че „толкова мащабно строителство в града ни не е имало от много години”.
 

Пет обекта откриха за ден в Търговище
Борислав Курдов


По думите му, причинените неудобства за жителите на града не са били никак малко, но „всяко зло за добро”, обобщи той. Пред медиите инж. Димов съобщи, че общата стойност на проекта за изпълнение на строително-ремонтните работи по петте линейни обекта възлиза на близо 5,5 млн. лв., от които едва 166 000 лв. е финансирането от страна на Общината.

Останалите средства са европейско финансиране и съфинансиране от националния бюджет. В рамките на една година бяха изцяло ремонтирани улиците „Гладстон” и „Велико Търново”; ул. „3 март” бе обновена в частта си от бул. „Трайко Китанчев” до връзката с околовръстния път; бул. „Сюрен” придоби нова визия, а пространството около МБАЛ-Търговище стана по-функционално и красиво.

Необходимо както за шофьорите, така и за пешеходците бе изграждането на кръговото кръстовище в района на бившата баня, сега Сити център – Търговище. А за жителите на кв. „Запад 2” са обновени пътните и тротоарните настилки, изградени са функционални паркоместа, зелени площи, беседки, монтирани са спортни и игрови съоръжения.

Стопанинът на Общината кметът Дарин Димитров бе видимо доволен от свършената работа. Време е да се радваме на новото в града ни, каза той, като не пропусна да добави „знаем, че имаме още много работа да свършим, но ние сме амбицирани да благоустроим всички райони в Търговище”.

Пред журналистите г-н Димитров коментира и непрекъснатите признаци на вандализъм. Той призова за всеобща нетърпимост към онези, които не оценяват новото, направеното за ползване и удобства на всеки от нас.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари