Определят нова цена на терена, поискан от представител на Мерцедес
Определят нова цена на терена, поискан от представител на Мерцедес / netinfo
Лицензиран оценител да определи новата цена на имота, към който фирма "БАЛКАН СТАР АУТО МОТИВ" проявява инвеститорски интерес, но в условията на конкурс. Това решиха единодушно днес членовете на Постоянната комисия по териториално развитие и селищно устройство към Шуменския общински съвет.

Първоначално обявената цена от страна на администрацията за този имот бе 100 лв. на квадратен метър., а цялата площ на терена, който фирмата иска да закупи е 3 дка.

На предходното заседание на общинския съвет представители на фирмата предявиха претенции към цената и пожелаха тя да бъде намалена за да се осъществи инвестицията. Те са заявили, че могат да предложат не повече от 20 лв. за квадратен метър.

Ще се постараем до следващата сесия новата оценка да бъде готова, заяви Христина Табакова – директор на Дирекция „Общинска собственост”.

Фирма "БАЛКАН СТАР АУТО МОТИВ" е представител за България на марките „Мерцедес Бенц”, „Крайслер”, „Джийп”, „Додж” и „Мицубиши”. Ако фирмата закупи терена, на него ще бъде изграден „Шоурум и сервиз”, като минималната инвестиция ще е в размер на 5 000 000 лв . и ще бъдат осигурени не по-малко от 30 работни места.

Членовете на комисията разгледаха и декларация, внесена от колектива на "Пътнически автотранспорт"- Шумен. В нея се казва, че нелигитимните превози са се увеличили, както в градския транспорт така и в междуградския, което влияе в отрицателна посока на финансовото състояние на дружеството.

От общинска администрация заявиха, че по този повод  се инициира среща при областния управител на Шумен, на която ще се поканят всички заинтересовани страни. На нея ще присъстват представители на общината, на "Пътнически автотранспорт"-Шумен, на таксиметровите превозвачи, КАТ и др.