ОбС- Шумен ще заседава на 30 юли
ОбС- Шумен ще заседава на 30 юли / netinfo

39 докладни записки ще бъдат разгледани по време на предстоящата на 30 юли сесия на Общински съвет - Шумен. Това решиха по време на заседание днес членовете на Консултативния съвет.

Съветниците ще разгледат информация за текущото изпълнение на бюджета на община Шумен за първото шестмесечие на тази година. Предстои да бъде приета и Наредба за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на община Шумен.

Сред докладните записки е и предложение за промяна в цените на предлаганите от общинското предприятие „Обреден дом" услуги. Увеличава се цената за изкоп на нов гроб от 60 на 90 лв., предприятието ще предлага и нова услуга - изграждане на панелна гробница - цената за нея ще е 480 лв. Увеличава се и цената на изнесените сватби в историческа местност от 219 лв. на 250 лв., въвежда се и друга нова услуга „юбилеен ритуал", цената на който ще е 60 лв.

Местните парламентаристи ще разглеждат и предложение за продажба на площ от 6 208 кв. м. в кв."Боян Българанов". За терена има проявен инвеститорски интерес от немската фирма „Тенгелман", която има намерение да строи хипермаркет.