Областният управител сезира Министерски съвет за скандала с техно-парка
Областният управител сезира Министерски съвет за скандала с техно-парка / netinfo

Шуменският областен управител Красимир Костов е уведомил Главния инспекторат към Министерски съвет за становището си, че участието на определени акционери в „АГРОТЕХГРУП” води до конфликт на интереси, тъй като лицата са държавни служители.

Визираните имена, в становището на областния управител изпратено до медиите, са: Росица Антонова - /Директор на Дирекция “Икономическо развитие и стопански дейности” при община Шумен/, Вилма Дечева - /Директор на Дирекция “Бюджет и финанси” при община Шумен/ и Диана Стефанова - /Главен архитект на общината/.

"В нарушение на разпоредбите на чл. 12, ал. 2 и чл. 13, ал.1 от КПСДА и чл. 29 а, ал. 2 от Закона за държавния служител, гореизброените служители са участвали при обсъждането и подготовката на конкурсната процедура довела до избора на фирмата, в която акционери са и самите те.От изложените факти следва извода, че кмета на община Шумен, следва да приложи разпоредбата на чл. 91, ал. 2 от Закона за държавния служител и да накаже провинилите се служители с дисциплинарно наказание – уволнение." – се казва още в становището на г-н Красимр Костов.

На въпрос на Дарик: „Защо това становище излиза почти 3 месеца след приемане на решението, Костов заяви: „Нямаше, кой да ме уведоми, не съм получавал сигнали от общински съветници, разбрах за случая от медиите.” Той допълни, че е изискал от общинска администрация нужната документация още през месец юни.