Семейството търси начин да направи операция в Турция
Семейството търси начин да направи операция в Турция / dariknews.bg
Един 5-годишен герой всеки ден се бори за спасение на света – на своя собствен. Той няма свръхестествени сили и не се бори с дракони. Това е историята на едно обикновено момче с необикновена задача – да победи болестта. Йоан е на пет години, и всеки ден се бори с хидроцефалия.

Когато е на година и половина, откриват кистата в дясната страна на мозъка. Поставят му балонов катетър с надежда състоянието му да се подобри, обяснява майката на Йоан Радостина.
 
Публикувахте от Радостина Русева в Вторник, 9 октомври 2018 г.
 Но две години след тази операция състоянието му се влошава. Лекари установяват, че по спешност трябва да се постави клапа и Йоан заминава за София. Там му е поставена клапа. Няколко дни по-късно се получава абсцес, което налага клапата да бъде премахната.

Майката Радостина обяснява, че въпреки че само десетина дни е с клапа, тази интервенция му подействала добре.  

Аз видях как самото дете  почувства като облекчение и тогава до момента след възстановяването той се подобри – психическото му състояние се подобри, обяснява тя.

Йоан ходи на детска градина и на рехабилитация – така укрепва физически и психически. Но най-често си играе вкъщи с майка си, където слушат музика, рисуват и оцветяват картинки. 

А поставянето на нова клапа е шанс за Йоан да спечели най-важната игра – да бъде здраво дете. Родителите му са изпратили изследванията му в клиника в Турция. Специалистите предлагат интервенция, но стойността е 17 000 долара.

Семейството се издържа с пенсията на малкото момче и парите, които бащата спечели като работник на морето, но родителите на Йоан търсят начин да осигурят средства за лечението на момчето. Те са открили банкова сметка и се надяват да съберат нужната сума.

Йоан
netinfo

Подробности можете да откриете и на страницата във Facebook: Едно добро дело, да помогнем на Йоан

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.