/ netinfo
От 31 август до 2 септември Шуменското плато ще е домакин на 27-мите състезания по спортно ориентиране за купа ''Шуменска крепост'' и купа ''Сивен''. По традиция надпреварата се провежда през пролетта и есента, като в това издание се очакват над 250 състезатели от 15 клуба от цялата страна. 

Заради автомобилното състезание, което се провежда в същи период на платото - рали Стари столици, маршрутът на ориентировачите е съсредоточен около лагер Ивански, като така ще се избегне асфалта и ще има по-голяма сигурност, посочи председателят на шуменския клуб и организатор Георги Колев. 

Очакваме силни представяне, защото много състезатели се готвят за държавно първенство, отбеляза Георги Колев.
dariknews.bg


Надпреварата започва в петък от 16:00 часа със старт на средна дистанция за купа "Шуменска крепост". От 18.30 часа е награждаването. 

31 заявки за Рали Стари столици - отново ще има етап в града

В събота от 10.30 часа започва надпреварата на средна дистанция за купа "Сивен", официалното награждаване е от 19:00 часа. Неделя от 11.00 часа е стартът на щафетните състезания, а награждаването ще стане в 13 часа. 

Ориентиране
dariknews.bg


Състезателите са разделени в 12 възрастови категории за мъже и жени, като най-дългото трасе е 5.8 километра при Мъже 21 Елит, а най-малката отсечка е 2 км при 12-годишните. Очакваме силни представяне, защото много състезатели се готвят за държавно първенство, отбеляза Георги Колев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари