/ ОД на МВР-Шумен
За периода от 1 до 15 април на територията на ОД на МВР-Шумен са установени 1585 нарушения на скоростните режими. До момента са издадени 1348 електронни фиша.

Автобус мина с двойна над разрешената скорост през село

Сред най-сериозните нарушители на скоростта е водач на лек автомобил БМВ с ямболска регистрация, който бил засечен да преминава през село Радко Димитриево със  133 км/ час при максимално разрешена 50 км час.

Издаден му е електронен фиш, ще му бъде наложена глоба в размер на 950 лева и ще бъде лишен от правото да управлява за срок от 3 месеца.

ОДМВР-Шумен
ОДМВР-Шумен

По време на контрол за спазване на скоростните режими в сряда в Нови пазар полицейски екип засякъл водач на лек автомобил Мерцедес с шуменска регистрация, който преминал със 116 км/ час по улица Пирин в града при разрешена максимална скорост в населено място от 50 км/час.

Лимузина мина със 130 км/ч през село Струйно

В същия ден, около 14:00 часа с двойна от максимално разрешената скорост  бил „запечатан“ в камерата на полицейски автомобил и водач на  Дачия с турска регистрация, който се движил при ограничение на скоростта от 50 км/ час със 111км/ час по ул.“Пирин“ в града.

На 3 април, около 13:00 часа край село Веселиново бил установен водач на лек автомобил Шкода с варненска регистрация, който преминал със 149 км/ час при разрешени  90. На 4 април с преносима камера на пътните полицаи са засекли водач, който не спазил ограничението на скоростта и преминал със 134 км/ час при разрешени 50.

ОДМВР-Шумен
ОДМВР-Шумен

През месец март данните на Пътна полиция сочат, че нарушенията за скорост  са 2150. Най-много са установените нарушения на водачи, които са се движили със скорост до 30 км/ час над максимално позволената - 1709. 304 са водачите, които са шофирали със скорост между 31 и 40 км/ час над максимално разрешената.

Хванаха Мерцедес със 100 км/ч над допустимото

По време на проверките са засечени и 101 водачи на превозни средства, които са управлявали с скорост между 41 и 50 км/ час над максимално допустимата, а 36 са тези, които не спазили скоростните режими и са „запечатани“ от „очите на кат“ при движение със над 50 км/ час от максимално  позволената.

С наближаване на почивните дни и предстоящите пътувания ОД на МВР-Шумен призовава водачите да шофират разумно, да спазват ограниченията на скоростта, за да не се създават предпоставки за тежки пътни инциденти.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.