/ ОД na МВР-Шумен

105 са установените нарушения на скоростните режими от началото на полицейската операция „24 часа контрол на скоростта“ в Шуменско. Точките на контрол към момента са пет. 77 от нарушенията са засечени от служители на „Пътна полиция“ - Шумен.

Хванаха Мерцедес със 100 км/ч над допустимото

В два от случите е установено превишаване на максималната скорост в населено място с над 50 км/ час, за което освен парична глоба законът предвижда и лишаване от правото да управлява за определен срок. Контролът на скоростните режими се осъществява на територията на всички районни полицейски управления.

Целта е водачите да не превишават максимално разрешената скорост в населени и извън населени места, републикански пътища и автомагистрали. Въведените ограничения не трябва да бъдат надвишавани с повече от 10 км/ час над допустимата скорост.

Статистика на КАТ: Кой е „най-скоростният“ месец от началото на годината?

През миналата седмица са от мобилните камера и системи са установени 429 нарушения на скоростта в Шуменско. В три от случаите било установено, че водачите нямат валидна застраховка Гражданска отговорност“. Между нарушителите бил водач на лек автомобил Мерцедес, който преминал през село Струйно със 132 км/ час при разрешени 50.  Скоростта била засечена в обедните часове на 27 март. 

Напомняме, че несъобразената  скорост, която включва няколко фактора- емоционално състояние на водача, техническо състояние на автомобила и състояние на пътната настилка е предпоставка за настъпване на пътни инциденти.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.